Chestii incredibile

Lica, mama lui Miti, flacaul care facea streaptease intr-un „club” doar pentru dame, crestea si un caine, Bob, pe care il lasa sa umble liber pe scara blocului si in fata scarilor. Unii il iubeau. Altii il urau – le era frica de el. Nea Vica, profesorul pensionar, il iubea si Lica vorbea tare cu Bob si asa, uneori isi transmitea – mai ales pentru urechea lui Nea Vica – parerile despre tot felul de lucruri sa le afle, dar filtrate de profesorul pensionar, si vecinii.

Erau zile in care Lica era prietena cu Georgeta de la etajul trei, care il primea pe Bob in garsoniera, cat timp amandoua isi beau cafeaua si chiar cate o visinata. Erau zile in care Lica era suparata pe Georgeta nu ii vorbea, nu o privea, nu vroia sa stie cine e, pentru ca Georgeta avea zapacelile ei infioratoare. Prima suparare a durat, incredibil! – zicea Nea Vica – o toamna intreaga, dupa ce Lica a avut impresia, din niste apropouri ale lui Nea Vica, cum ca „Georgeta i-ar fi dat cateva lectii de viata intima lui Miti, spre folosul lui, dar si spre bucuria ei”. Dupa ce Lica s-a convins ca orice s-o fi intamplat Georgeta ii era indiferenta lui Miti, a acceptat sa reia trancaneala la cafea. Cand a aflat pe la ce „club” umbla Miti, s-a bucurat ca face o treaba banoasa, dar a banuit-o pe Georgeta ca l-a impins spre treaba asta despre care era greu, chiar imposibil de discutat cu cineva si s-a suparat din nou. Georgeta a invitat-o insistent la cafea si Lica a intrebat-o direct. Georgeta a admis ca a fost la acel club, dar a jurat ca nu avea nicio legatura cu angajarea lu Miti. Lica a crezut-o, dar Georgetei i-a fost frica sa-i povesteasca rolul – pentru Lica incredibil – pe care Miti il avea in acel spectacol. Nici nu a putut sa o sfatuiasca pe Lica sa se duca acolo sa vada cu ochii ei. Pentru Lica devenise clar ca Miti intrase intr-o afacere infernala la care ea nu avea acces, dar care o stingherea cumplit.

Nea Vica se distra in sinea lui, caci intelesese situatia, vazand preocuparea Licai, dar mai ales fiind beneficiarul unui rezumat pe care i-l facuse Georgeta, printre zambete dulci, cu multe subintelesuri. Dar mai ales era Nea Vica nerabdator sa-i povesteasca „Seniorului” toata afacerea. Sa mearga impreuna „la Coca”, sa se aseze intr-o seara la un ceai, sa il mai intrebe pe „Senior” a suta oara daca isi da seama de rotunzimea incredibila a pulpitelor Cocai si sa guste exclamatia mormaita a acestuia: „Club de striptiz pentru dame, zici?!”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s