Intalnirea de dupa Miezul Noptii

S-au intors in tacere, Ela si „Seniorul”, mergand unul langa celalalt, cu pasi rari, dar egali, in acelasi ritm, cu fruntile ridicate sa se confrunte cu aerul inghetat, pe care il colorau cu cate un zambet larg, persistent. Nu discutau, de parca isi ascultau unul altuia gandurile fara sa si le destainuie.

La intrarea in bloc, au dat „nas in nas” cu Gina. Iesea! La o ora atat de tarzie. Lasase intre ei dara de obisnuita de parfum fierbinte. Dar nu numai atat! Si ecoul strigatului compact, „La multi ani!” cu care Ela si Gina s-au salutat. „Seniorul” a reusit sa-si mascheze surprinderea. Ela nu i-a dat nicio explicatie. A inchis usa la lift, la etajul al IX-lea, dupa ce i-a zambit cald, invaluitor.

Abia dupa ce a intrat in apartament a inceput „Seniorul” sa fie preocupat de aceasta intalnire ca de prietene „la catarama” dintre Ela si misterioasa Gina. Ela devenea si ea o „misterioasa”! Oricum, nu mai era eleva de alta data. Era o tanara femeie, dupa o relatie conflictuala, in care a trebuit sa se descurce cu abilitate. Nu se astepta la complicitatea ei cu Gina si isi spunea ca dupa ce surpriza se va estompa, va intelege lucrurile mai bine. Isi alunga tentatia de a prevedea ce figuri vor face madam Lica sau nea Vica, dupa ce vor afla ca Gina si Ela sunt prietene. Trecu mai bine de un ceas, in care „Seniorul” a inceput sa asculte muzica – serenade clasice – si a decis sa se aseze la calculator sa vada ce mai e prin lume. Si-a deschis e-mailul, a raspuns la cateva felicitari si deodata si-a adus aminte ca facuse un schimb de carti de vizita cu Ela, chiar in acea seara. Scoase din buzunarul hainei cartea de vizita a Elei si inscrise printre adresele de email si adresa ei. Nu ezita sa ii transmita si cererea de a-si include reciproc adresele pe „Messenger”. Scria rar, in tempoul muzicii, pe care o si fredona din cand in cand. Mesajul prin care Ela il accepta ca interlocutor pe „Messenger” a venit ca o surpriza. Si apoi primul ei mesaj, o intrebare: „Te-ai gandit macar o clipa ca ai putea sa cobori la mine inca in noaptea asta?” Nu se gandise! Deci, nu avea niciun raspuns pregatit. Asa ca, la un ceas dupa Miezul Noptii, a coborat.

Reclame

4 gânduri despre &8222;Intalnirea de dupa Miezul Noptii&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s