Imbratisarea de dupa uvertura

Dupa ce au baut sampania si au asezat paharele pe masa, au ramas in picioare, privindu-se. Gina a prins prima glas: “Daca am intrat pe neprevazute cumva intr-o pijama party in doi, va las?!” Ela a reactionat prompt: “Pe nepravazute? Nicicum! Te-am invitat si te asteptam!” Atunci “Seniorul” a crezut ca trebuie sa intervina: “Daca timpul sederii mele s-a scurs, va las impreuna, regretand, dar fara nicio suparare!?” Ela insa a fost din nou prompta: “Timpul sederii du-mi-ta-le… abia a inceput! Te rog sa-ti reiei locul in fotoliu!” Apoi a luat-o pe Gina de brat: “Vino, pana dincolo, ti-am pregatit un cadou si daca ti se potriveste, vei putea intra si tu in ceea ce crezi ca ar putea sa fie pijama party, vino!” Au iesit, lasandu-l pe “Senior” invaluit in muzica de jazz. Au revenit amandoua in camasute scurte de noapte, Gina mai scunda, dar mai sigura in miscari, Ela tremurand parca. S-au asezat, Gina in fotoliul din fata “Seniorului” si Ela pe un scaun. Gina si-a adunat picioarele sub ea, lasand in prim-plan genunchii rotunzi si jumatatea pulpelor dezvelite. Ela s-a asezat picior peste picior, dreapta, cu o privire mobila si un zambet abia schitat. Au inceput sa trancaneasca despre relaxarea aparenta de sarbatori, imposibila din cauza indatoririlor legate de felicitari si vizite inevitabile. Erau de acord ca in acele clipe aveau sansa sa se poata relaxa. Gina li se destainui ca se simte supravegheata de vecini, ca i se parea ca ar fi obiectul unei curiozitati acute, care a inceput sa o oboseasca. Intelegea ca neavand un sot, o familie, poarta mereu un semn de intrebare pe crestet, ca pe un nimb.
Nu a fost casatorita, dar pana cu foarte putin timp in urma a avut o legatura de cativa ani cu un amant, barbat insurat. S-au simtit bine impreuna, complici in amor, dar s-au plictisit unul de celalalt. Ela era cea care ar fi putut sa-i ia locul, asa ar fi dorit amantul plictisit, dar lucrurile au evoluat astfel incat ele doua s-au cunoscut si, culmea coincidentei, locuiesc in acelasi bloc. Se simte consolata de Ela, ocrotita. Tacu. Ela schimba discul compact si, in camera, incepu sa se auda un sir de uverturi ale unor opere clasice. Parca sub impulsul muzicii, Gina si-a schimbat pozitia picioarelor, si-a ridicat genunchii si si-a sprijinit barbia de ei. Conturul coapselor goale tinea ca intre parenteze gleznele subtiri si prelungi, apropiate, care ii ascundeau pubisul. “Seniorul” o privi indelung zambind de placere. El se ridica apoi din fotoliu si, in timp ce Ela revenea din coltul unde schimbase muzica, o pofti si pe ea in fotoliu. Se aseza pe scaunul pe care statuse ea, dupa ce l-a tras intr-un loc de unde putea sa le vada pe amandoua. Dupa ce Ela se aseza asa cum statuse pe scaun, picior peste picior, Gina izbucni in ris: “Sa vedem acum, pe picioarele careia dintre noi ti se vor opri ochii mai mult?” “Seniorul” rise si el. Se simti invitat sa priveasca si se bucura ca si Ela zambeste. Atunci Gina facu un pas decisiv mai departe si intreba: “Mai bem cate o cupa de sampanie sau trecem la direct la saruturi?” “Seniorul” a privit-o intrebator pe Ela si ea a raspuns ca nu mai vrea sampanie. S-a dus sa puna un al disc compact, se nimeri sa fie “Rigoletto”, si apoi s-a apropiat de Ela, a intins mana sa o ajute sa se ridice din fotoliu, a cuprins-o cu bratul stang de dupa mijloc si a sarutat-o pe gura. Cand s-a intors spre Gina, o vazu deja in picioare. I-a luat capul in intre palme si a sarutat-o exact cand camera se umplea de semnalele de trompeta ale uverturii la “Rigoletto”. Cand se auzira primele rasete ale corului, fa

cu doi-trei pasi inapoi. Se priveau una pe cealalta si el pe amandoua. Din gesturile Ginei, Ela a inteles ce i se sugera, asa ca, pe aria “Questa o quella”, isi ridicara simultan camasile de noapte deasupra capului si renuntara la ele.

Ochii “Seniorului” se umplura de vibratia sanilor lor neacoperiti de nimic. Vazand ca Ela nu isi pusese chilot, Gina si-l scoase si ea cu miscari rapide.

“Seniorul” desfacu bratele admirativ si le chema cu privirea, sa se lase cuprinse in aceeasi imbratisare.

Reclame

2 gânduri despre &8222;Imbratisarea de dupa uvertura&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s