REVEDERE INTAMPLATOARE

Si cu Ela s-a reintalnit tot la cafenea, dar intr-o sambata dimineata, insorita, cand iesise din casa pentru ca avea nevoie neaparata de „aer”. Ela venea de la gara, dupa o calatorie de o noapte.

A ascultat-o, cu zambetul larg al bucuriei sincere de a o revedea. Ea ii reprosa insa tacerea, fara sa-l banuiasca nicio clipa ca incerca sa aleaga macar doua cuvinte pe care sa i le spuna si din care ea sa inteleaga starea de bine care il cuprinsese pe neasteptate, revazand-o.

–          Stai cu ochii inchisi ca un fizician iradiat de intuitia unei teorii noi a relativitatii.

El a raspuns cu un hohot de ris si apoi a inceput sa o intrebe despre toate maruntisurile banale de care depinde in fiecare zi sentimentul ca abia astepti sa ai parte si de urmatoarea.

Dar Ela nu era in fond atat de bine dispusa precum dorea sa para stimulata de revederea lor intamplatoare. Si cu glasul, si in cuvinte. ea incerca sa-i descrie simtamintele ei reale. In total, in atitudinea ei era dezgust, dar acel dezgust a carui angoasa era cheia fara care lumea nu i-ar fi aparut atat de infricosatoare!

–          In schimb, tu, Senior asa de rar la vedere, ai o alura confortabila. Mi se pare acum ca esti mult mai inalt decat mi te inchipui cand nu te pot privi aevea. Imi faci o impresie tonica de robustete!

Si el i-a raspuns razand, cu blandete:

–          Ma induiosezi, incercand sa reconstitui discret, dar in detalii subtile, fantasma ancilara a elevei care vrea sa-si imbete proful cu apa rece.

–          Nu-i adevarat. Nici pe departe! As vrea sa faci totusi un efort si sa fii alaturi de mine acum, in zilele acestea, nu in acel trecut apus definitiv. As vrea sa ma privesti ca pe o femeie de care sa zicem ca ti-ar fi pofta! Hai, uita-te la mine cu ochi de negustor de sclave!

–          Chiar asa!? M-as inspaimanta eu de mine, dar tu?

–          Nu, nu chiar asa, adica nu doar asa! As mai vrea sa fii totusi dulce, mangaietor.

–          Cat de perseverenta poti sa fii in teantativa de a monta cu migala vise artificiale!

–          Pentru ca te simt capabil in acelasi timp de performante unice simultane de calm si de voluptate!

–          Ela, Ela! Esti fascinanta! Ce actrita minunata zace in tine! Cu cata pricepere reusesti sa fii deodata umila ca porumbita si atenta ca sarpele!

Reclame

3 gânduri despre &8222;REVEDERE INTAMPLATOARE&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s