FANTEZII IREZISTIBILE

Ploaia intrebarilor a continuat!

Seniorul se intreba adesea daca il obseda curiozitatea de a afla cat mai multe amanunte despre Ela, daca era bantuit de nelinistea de a intelege orice detaliu al vietii ei. Era oare obsedat de ea, sa o descifreze mai mult decat pe oricine altcineva?

Ela, cu tineretea ei deplina, cu dezinvoltura ei, cu nonsalanta ei. Si mai ales cu intrebarea pe care i-a pus-o intr-o dimineat in lift, asa hodoronc-tronc: “De ce te incapatanezi sa nu imi cedezi?” Ea a iesit imediat din lift si a disparut cu pasi repezi, intinsi.

Inca o intrebare! Dar oare se incapatana? Nu era adevarat! Nu isi propusese sa ii reziste. Nu ii rezista. Nu avea un plan. Iata, ca si in urma cu cateva clipe, cate o intrebare i se impunea deodata si el nu putea sa ramana indiferent. Evident, pentru ca era vorba de Ela.

Atunci isi amintea imediat ce ii spusese la revederea lor de la cafenea, de la “Coca”. Of! Si Coca, atat era nehotarata in afacerea ei, de cate ori era sa faca un pas nou. Adusese pianul din provincie, pe care il primise mostenire de la neamuri, il acordase si ezita daca sa angajeze pentru doua-trei ore seara, pe un absolvent de pian, sa faca atmosfera cu clapele, ca in filme. Baiatul mai trecea din cand in cand, crea un ceai sau o cafea si astepta decizia patronilor. Ultimul lor cuvant a fost “Sa se faca vara.” Dar dincolo de problema muzicii de pian in cafenea, Seniorul se intreba de ce fusese asa de hotarat la revederea Elei, cand i-a spus, in plina primavara!, ca i-ar fi rusine daca ar privi-o ca pe o femeie de care ii e pofta. Ce replica de drama rasuflata! Ce gust acru trebuie sa-i fi ramas Elei dupa ce el a rostit penibila propozitie! Cu Gina era altceva! Pe ea ar fi dorit-o, dar i s-a parut din prima clipa inaccesibila. Era doar un vis, o fantezie secreta, irealizabila o intalnire intima cu ea. Dar cu Ela… Reintalnirea lor era o intamplare, care parea sa poata continua.

Asa a inceput “Seniorul” sa-si imagineze eventuale momente ale unei relatii foarte apropiate cu Ela. Dupa a treia sau a patra varianta, a inceput sa simta nevoia macar sa i le povesteasca. Era vorbaret si povestile nu puteau sa ramane in el, inerte ca intr-un depozit de obiecte inutile. Inventand momente de amor cu Ela insa si-a dat seama ca nu ii retinuse nici pe departe cu exactitate detaliile trupului. Desi se intalnisera si inca in petreceri delicate, febrile, imaginea ei redevenea ireala indata ce nu o mai vedea. Asa ca pe langa nevoia de a-i destainui momentele imaginate ale caror eroi erau chiar ei doi, “Seniorul” o simtea si pe aceea de a o revedea pentru a o privi cu atentie, pentru a o memora in detaliile cele mai tainice.

Reclame

3 gânduri despre &8222;FANTEZII IREZISTIBILE&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s