LIPSA DE CHEF SI TENTATIA

Coca l-a enervat pe „Senior”. Ii pregatise un ceai si i-l tot asezase pe masa indelung, nu doar ca sa-l lase sa observe ca sub bluza avea sanii liberi, fara „hamul” sutienului, dar sa-i si spuna ca viseaza sa mute cafeneaua pe acoperisul unui bloc de cel putin 15-16 etaje! Sa se simta lumea plutind deasupra orasului. Ar pune o firma pe care ar scrie „Farfuria zburatoare”!

„Seniorul” i-a respins visul fara sa ezite: „Daca e asa, sa stii ca eu pe acolo nu calc!” Ea s-a speriat un pic de vehementa raspunsului lui si el i-a explicat pe indelete ca o cafenea este „lipita” de trotuar, sa te poti scurge inautru de pe strada, ca si cum inca ai mai fi pe drum, in drum.

Coca a plecat ganditoare, parca dezamagita de propriile vise. Si dupa ce „Seniorul” a mai sorbit doua guri din ceai, chiar atunci cand se lasase alene pe spatarul scaunului si incepuse sa mustaceasca un zambet citind primele randuri dintr-o gazeta de umor frantuzeasca, in cafenea a intrat Ela, a venit direct la el, s-a asezat pe scaunul din fata lui, a zambit usor si i-a spus in soapte raspicate: „Nu mai trebuie sa treaca zile in sir fara sa ma vizitezi! Te astept! Incepand de azi! De cand vrei, la ce ora vrei!” S-a ridicat si a plecat cu pasi ritmati, din ce in ce mai rapizi.

„Seniorul” avea impresia ca in jurul lui se pune la cale o modificare a tabieturilor sale intangibile, a programului lui saptamanal, a locurilor unde isi petrecea orele cele mai personale. Se simtea iritat. Nu avea niciun chef sa urce seara de seara pe o terasa la etajul 16! Deloc! Orasul privit de sus!? Era o imagine inutila. Peisaj indescifrabil. Orasul nu e o vedere generala. Orasul se simte, se miroase, se calca, se asculta, se parcurge cu pasi de tot felul, cand in fuga, cand tiptil, cand apasat, cand pe furis. „En vol d’oiseau”? O nesimtire!

In schimb invitatia Elei… Il tenta! Simtea tentatia acut. Deocamdata insa il enerva ca atentat la tabieturi. Angoasa ii venea din indecizia de a da vina pe Ela sau de a recunoaste ca era tentat…

Reclame

3 gânduri despre &8222;LIPSA DE CHEF SI TENTATIA&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s