PALPITANTA POVESTE A GINEI

 

In seara de dupa ceremonia saruturilor clatite cu vin negru, Ela l-a găsit pe „Senior” la cafenea. El tocmai incheiase o discutie cu Coca despre aprovizionarea cafenelei cu bomboane fine si cu inghetata, din care doritorii sa poata lua in portii mici, dar variate. Coca se indoia ca ar avea clienti destui, din categoria celor cu un asemenea rafinament.

Ela intrase si se indreptase drept spre masa „Seniorului”, asezandu-se si facandu-i semn sa-si continue lectura, dar el lasa cartea deoparte si o invalui intr-un zambet larg, multumindu-i astfel pentru ca aparuse.

„Stiu ca iti sunt datoare cu o poveste!” – a rupt Ela tacerea, nu prea tarziu, dar imediat dupa ce Coca ii adusese o cafea rece cu frisca, decorata cu dulceata grea din trandafiri.

„Ma bucur ca nu ai uitat ca ai inceput sa imi povestesti, dar nu ai avut ragaz sa termini. Sunt curios, admit! Indecent de curios, stiu! Mi se parea ca imi derulezi un film despre Gina, foarte interesant, chiar palpitant.”

„Eram sigura ca te chinuie pofta nepotolita sa auzi toata istoria!”

„ Pai, cum sa nu ma chinuie, daca am simtit ca este acolo ceva grav, profund! Adica un amor copt, matur ca un vin rar de gasit pe oriunde, pastrat in beciurile cuvenite, dupa regulile cuvenite, cativa ani buni.”

„Asadar – a continuat Ela, de parca abia se întrerupsese din povestit – a avut un sot, un barbat mai in varsta cu opt ani ca ea, adica ea avea douajdoi si el treizeci! Nu a mers! Se cunoscusera cam cu vreun an inainte de a se casatori, ea studentă in primul an, el biolog, lucra intr-un institut de cercetari, figura misterioasa, parea adancit in meditatii superioare, rafinat, imbracat mereu la fix, fara stridente, perfect.”

„Simt ca vine o surpriza enorma si imi vine sa o «extrag» din tine!”

Ela izbucni in ris discret, dar deplin: „Mereu esti paradoxal! Mori de pofta sa scoti ceva din mine in loc sa-mi bagi…”

„Seniorul” s-a incruntat ingrijorat: „Ce faci?! Schimbi vorba?”

„Ehehei! Nu te infuria asa! Asteapta ca o sa vina si continuarea!”

„Bine” – s-a repliat el – „Astept, desigur, dar cred ca iti dai seama ca nu doar din curiozitate simpla, dar pentru ca simt ca e ceva cu complicatii delicate, probabil ceva de tinut secret!”

„Asa e! – deveni Ela grava. In niciun caz nu e de ris, dar deloc, sa stii! Si nici macar de povestit, dar cu tine simt ca pot deveni complice in povestiri unice. S-au despartit repede, dupa aproape un an, dar ea a suferit enorm, s-a chinuit teribil! Gong! Suspans! Dupa primul ei matrimoniu, in care a intrat fecioara, Gina a iesit tot fecioara, inchipuie-ti! Dar blestemand ziua in care a inceput sa-si imagineze ca isi incepea cu noroc, cica evident, viata de femeie…”

Reclame

Un gând despre &8222;PALPITANTA POVESTE A GINEI&8221;

  1. Saraca Gina!A intrat fecioara si a iesit tot fecioara din primul ei matrimoniu…Cam trist!:)
    De asta nu e bine sa te pastrezi pentru noaptea nuntii…Daca ai parte de vreo surpriza? 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s