DRESOARE

 

„Seniorul” si Ela au revenit la cafenea, cam dupa un ceas! Coca i-a intrebat daca le este sete. Le era. Nu ca dupa vorba lunga, ci ca dupa tacere misterioasa, pentru ca, pe strada, nu au comentat drama trecuta a Ginei. Taceau si respirau in acelasi ritm, privindu-se din cand in cand, ca si cum ar fi vrut sa-si fure unul altuia gandurile. Au revenit la cafenea, unde au cerut inghetata, nu vinul roze pe care si-l propusesera inainte de a iesi pe strada si au inceput sa disece povestea despre Gina, abia relatata de Ela.

„Seniorul” a vorbit primul, luand parca lucrurile de foarte departe: „Am dibuit in conduita Ginei inclinatia ei de a-i intelege profund, pana la subtilitati pe barbati, pe care nu pare sa-i considere, cum fac foarte multe femei, enervant de copilareste, ca pe eternii vinovaţi de nefericirea lor.”

Ela s-a alintat, provocandu-l sa adanceasca discutia: „Asa vezi tu deci majoritatea femeilor…”

„Seniorul” a incuviintat, sustinand ca majoritatea femeilor se comporta cu barbatii ca si cum ar fi dresoare de animale salbatice, care isi stiu soarta inevitabila de a deveni, la un moment dat, victime ale salbaticiunilor feroce, adica, de fapt, ale barbatilor.

„Dar, revenind la cazul Ginei, cred / spus „Seniorul” – ca e bine sa tinem seama de prezenta in asemenea cazuri a unei cat de mici patologii. Fireasc[ de altfel. Nu are de fapt nimic spectaculos in afara dezamagirii femeii. Ma rog, dezamagirea dureroasa a vecinei si prietenei nostre, Gina! Nu este de neglijat insa, pentru intelegerea unei asemenea situatii, admit cumplite!, ca intarzierea debutului masculin in viata sexuala este insotita de asemenea avalanse de fantezii si de ingrijorarea pierderii legaturii atat de ravnite. Ravnite intens si de cele mai multe ori ratate. Poate ca azi, „monstrul” care a disperat-o pe Gina, a ajuns deja sa se comporte normal, daca sa presupunem, a reusit sa dea de cineva cu care sa-si depaseasca in cele din urma obsesiile adolescentine si sa isi cladeasca un comportament cat mai aproape de firesc. Eu, acum, sunt impresionat de ce imi inchipui ca trebuie sa fi fost uluirea Ginei!”

Ela a intervenit cu sobrietate: „Cu cat de putina experienta avea, minata si de sperante desarte, si alea goale pe dinautru, cum le sta bine sperantelor din frageda tinerete, a reusit totusi sa se descurce, sa ajunga la o decizie clara, rapida. Pana la urma, bravo ei! Ce crezi?”

„Da, da, se pare ca a reusit sa scape fara sa se inece in valul imens al uluirii. Vezi, eu mereu imi spun si le spun si femeilor cu care pot sta de vorba pe tema asta ca de ele depinde aproape totul in relatia cu barbatii.!

„Dai vina pe noi? Toata raspunderea o arunci pe femeie?! Vorbesti serios?”

„Ok! Poate nu am fost clar. Spun de fapt ca femeia trebuie sa controleze relatiile, pentru ca iata, de pilda, cum un debutant in conditii necontrolate absolut de femeie poate face ravagii. Si mai mult, ea trebuie sa stie sa treaca peste fanteziile prea exagerate ale barbatului pentru ca, iata, in patologia de care ziceam joaca mai ales fantezia, care poate deveni dominanta si periculoasa, cand ajunge in zona exceselor nocive.”

Pe neasteptate, cu voce moale, mieroasa si un pic ironica, Ela l-a intrebat pe „Senior”: „Inteleg ce-mi spui despre povestea pe care ti-am spus, dar oare chiar crezi ca e momentul sa-mi faci o lectie?”

Reclame

7 gânduri despre &8222;DRESOARE&8221;

 1. Buna ziua,
  Va citim si urmarim blogul de ceva timp, indeajuns de mult incat sa avem bucuria si convingerea ca blogul dumneavoastra merita pe deplin, sa fie premiat cu ”Premiul Most Wanted Blog” , datorita pasiunii, imaginatiei, talentului, originalitatii si creativitatii dumneavoastra, dar mai ales datorita valorii morale si educative pe care pagina dumneavoastra o promoveaza in blogosfera romaneasca! Va rugam sa ne anunta.ti daca acceptati premiul sau nu accesand acest link : http://www.mostwantedblog.org/2010/10/premiul-mwb.html ! Aflati mai multe despre MWB, convingeti.va de seriozitatea si pasiunea noastra in a promova bloguri de calitate! A.ti primit premiul MWB, pentru ca unul dintre autorii MWB v.a recomandat cu placere!
  ”MWB nu cauta faima,nu cauta cifre si nici statistici ,cauta valoarea,originalitatea ,talentul si pasiunea…..iar asta face oricine accepta premiul MWB si mai ales cei ce aleg sa devina membrii sau autori ai echipei MWB!

  1. Nu pot sa refuz o apreciere, mai ales ca sincer vorbind, pe cat de mult ma surprinde, pe atat ma bucura. Asadar cred ca se cuvine intai sa va multumesc. Textele acestea sunt doar incercari. Ma pun la incercare inainte de toate pe mine, imi contemplu impresiile si fanteziile de peste zi, uneori fiind de acord cu mine, alte ori deloc. La recitire, de cele mai multe ori indoielile sporesc. Mi se pare chiar ca nu trebuia sa spun unele lucruri si ca altele lipsesc fara sa mai fie posibil sa mai reconstitui starea in care sa le pot spune cum as vrea. Efectul educativ ar depinde, cum ziceti, si de mine, dar nu exclusiv. De impresiile pe care ni le facem despre ce citim, vizionam, vedem sau auzim mijlocit sau nemijlocit suntem raspunzatori mai ales fiecare. De modul in care reactioneaza fiecare dintre noi in urma a ceea ce a citit raspunde exclusiv cel care reactioneaza. Asadar nu doar cel care spune sau arata, ci macar tot atat si cel care asculta sau se uita. Multumesc din nou pentru gandul dvs bun.

 2. Felicitari pentru premiu,Liviu!
  Probabil,Seniorul are dreptate…In mainile femeii sta o relatie!Cum si-o construieste asa o are!Dar uneori e nevoie si de barbat!Sa isi ajute femeia cand bate campii! 😀
  Imi ziceai mie,zilele trecute ca sunt minunata!Dar pe langa tine,sunt un copil de gradinita!Un gandacel pe langa un elefant!Esti fantastic!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s