COUGAR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Madam Laura, profesoara de biologie, colegă cu “Seniorul”, a mai trecut pe la cafeneaua “La Coca” şi într-o seară fierbinte de august. Abia se întorsese de la mare, pielea îi lucea ciocolatie, era toată un zâmbet. Avea o fustă largă în culori vii, deloc lunga şi în loc de bluza, doar un „ahh-bras” liliachiu, care atrăgea toate privirile spre rotunzimile ferme, dar elastice ale bustului ei. I-a făcut o comandă Cocăi, după ce s-a sfătuit cu ea îndelung şi apoi s-a dus ţintă la “Senior”, care, ca de obicei, citea ceva, cu un ceai în faţă, la masa lui.

El s-a ridicat şi i-a sărutat mâna, cu bucurie largă şi a poftit-o din nou, ca altădată, sa ia loc la masa unde citea el. Ea avea bineînţeles un enorm chef de vorba. Fiind vacanţă, nu a mai adus vorba de Cancelarie, unde nu se petrecea nimic, evident. A intrat direct în subiectul cu care parcă venea direct de pe plajele fierbinţi.

–                      Cred că nu trebuie sa-ţi explic eu ce înseamnă „cougar?!

–                      Te gândeşti la „puma sau felis concolor”, felina?! I se mai zice „leul munţilor”.

–                      Şi la ea, pentru că e agilă, adica se mișcă ușor și repede, este suplă, vioaie, sprintena. Dar nu numai. Ai dat vreodată şi de sensul cuvântului din engleza în care se discută despre secrete intime?

–                      Ah! La asta te referi, deci? Şi în jargonul ziaristic francez se foloseşte „cougar” şi este denumită aşa femeia de vârstă mijlocie care se află într-o „relaţie romantică” cu un bărbat mai tânăr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Exact la asta mă refer. Nu suntem doar la zoologie! Am citit, cât eram la mare, în presa de bon-ton pe terasele de club marin, că jurnalista Linda Lowen, de la „Good Morning America”, o tipă cu premii mari profesionale în SUA, consideră că „cougar” este o femeie de 40 de ani, ori mai în vârstă, atrasă exclusiv de bărbaţi de 20 de ani. Pentru ca o femeie să poată fi considerată „cougar”, partenerul ei trebuie să fie cu cel puţin zece ani mai tânăr. Unele „cougars” sunt mai puţin interesate într-o relaţie complexă, decât într-o cucerire sexuală, pentru a se bucura că au sex-appeal pentru tineri bărbaţi aflaţi în topul virilităţii lor, pe care pot să-i seducă. Au aşadar în comun cu partea zoo, deci cu animalul de pradă, ideea de felină avidă de carne proaspătă, pe care o caută sigure de ele.

În presa mondenă americană, britanică şi franceză, pe site-ul „parship” s-a făcut în ultimii ani un studiu de opinie larg pe tema asta. Şi au aflat că, la începutul valului actual al fenomenului „cougar”, era vorba de femeia de 40 de ani în căutarea discretă, strict personală, a unui bărbat cu mult mai tânăr, dar că, în prezent, este femeia care îşi asumă această situaţie, iese în lume fără teamă, ruşine, rezervă etc. şi „se arată” în compania partenerului foarte tânăr.

 

O femeie „cougar” a declarat că adevăratele „cougars” sunt cele care au independenţă, refuză să fie definite exclusiv de vârsta partenerului lor, au un caracter puternic, demonstrează că ştiu să-şi controleze viaţa. „Cougar” ar fi nu atât o vârstă, ci o stare de spirit. Din sondaje, rezultă că sunt din ce în ce mai multe aspirante să fie„cougars”, adică femei care ar vrea să aibă o relaţie de amor cu băieţi.

O treime din femeile de peste 40 de ani ar fi „cougars”, adica „ies” cu bărbaţi mai tineri cu cel puţin 10 ani decât ele. 17% din femeile între 30 si 40 de ani ar fi gata de o relaţie amoroasă cu un bărbat având cu puţin peste 20 de ani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru a învinge tot felul de prejudecăţi, temeri etc., unele se grupează în jurul unui amant comun. Astfel cercetătorii au remarcat, de exemplu, că, să zicem, Isabelle de 38 ani, Martine de 46 ani, si Marie de 52 ani au o relaţie convenită între ele cu un bărbat de 30 ani. La 46 de ani, o tipă a povestit ca avea 36 de ani când a trăit o pasiune devorantă, intensă cu un bărbat foarte tânăr, care abia implinise 19.

„Seniorul” zâmbea, învăluind-o într-o privire caldă.

–              Oricât mi-ar plăcea, nu aş îndrăzni să încerc! – mărturisi madam Laura.

–              Dar dacă reuşeşti să smulgi de la mine o încuviinţare, fie doar şi sentimentală, ai încerca, nu-i aşa?

–              Poate dacă aş înţelege că mă şi îndemni oarecum…

–              Să-ţi fie de bine! – râse din plin „Seniorul”, în timp ce ea se ridica de la masă, sub ochii Laurei care se apropiase cu un pachet elegant, imens.

Reclame

16 gânduri despre &8222;COUGAR&8221;

    1. Vorba „seniorului”, „sa-ti fie de bine!”. Serios vorbind e o intrebare la care nu se poate raspunde nici cu o clipa inainte clar, daramite inainte cu 15 ani! Visam, desigur!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s