Realitate cruda

 

La început de primăvară, Madam Laura, profa de biologie, l-a „prins” pe Senior in fata ceaiului, în cafenea, chiar in seara in care in minte lui ii umbla întrebarea dacă este posibil ca o femeie să-şi ofere mintal un orgasm. Au trăncănit degeaba vreo cinci minute, până când Seniorul, simţind-o că ea aşteaptă o întrebare stimulatoare, nu a ezitat şi i-a dat tema. Dar, spiritul de contradicţie atât de acut al Madamei Laura a intrat în funcţie pe loc:

Dar nu este asta o problemă. E chestie de sofisticăraie. Drama este cu femeia care nu reuşeşte să-şi ofere deloc extazul intim, pentru că nu mai are nici pic de chef pentru aşa ceva. „S-a vărsat! S-a evaporat! S-a stins!”

Toate ar avea această posibilitate, dacă sunt normale, sănătoase, crede-mă. Dar încă din prima tinereţe uneori, chiar din prima tinereţe, crede-mă, ce tragedie!, trupul multora dintre ele începe să-şi piardă treptat sexualitatea. Nu cu voia lor. Involuntar. Abia dacă bagă de seamă ce li se întâmpla. Treptat deci. Această involuţie, această erodare nu au loc dintr-o dată. Şi nu ca rezultat al unei opţiuni. Cauza desexualizării femeii este neonorarea calităţii esenţiale a feminităţii, anume a receptivităţii. I se întâmpla asta din lipsa împrejurărilor, a timpului, a spaţiului pentru împlinire. Nu au condiţii elementare să fie femei. Madam Laura nu era revoltată. Explica răspicat şi aproape în şoaptă, fireşte pe tonul „ce ştii tu, musiu?!”

Aşa, banal, continua Madam Laura, toate femeile, mă rog cele mai multe au acces simplu la sexualitatea formală, convenţională. Dar această sexualitate gri, monotonă, acceptată zi de zi ignoră mai ales calităţile energetice complementare ale bărbatului şi ale femeii, punerea lor în valoare. Nu se bucură real. Nu ştiu că ar putea fi şii minunat. Convenţional se face sex rapid, ca şi cum se merge la baie: „Gata m-am pişat, hai, băiete, trage-mi-o, fuga-fuga, că mai am de călcat, de gătit tocana pe mâine şi mai am şi un serial la televizor.” Din această viaţă mecanică, trepidantă, inodoră şi incoloră, apare o femeie a cărei receptivitate a fost neutralizată, anulată şi înlocuită cu un mecanism de apărare împotriva plăcerii.

Se opri din vorbind, prelungindu-şi tăcerea ironic.

El tăcea, aşteptând calm ca ea să-şi pronunţe explicit ironia. Până la urmă, Madam Laura a vorbit: Despre aşa nişte femei mă întrebi dacă au posibilitatea să-şi ofere mental extazul erotic? Nu le trece nici prin minte, nici prin trup o asemenea poftă! 

Reclame

2 gânduri despre &8222;Realitate cruda&8221;

  1. o detaliere a banalitatii trairilor femeii ai facut prin vocea madamei Laura…
    femeile, multe dintre ele nu stiu ca pot, nu stiu cat si unele chiar nici nu vor sa afle…
    ce nu stii, nu te afecteaza…
    nu te afecteaza dar te lasa incomplet(a)…
    ca sa raspund intrebarii tale punctual, o femeie isi poate orferi un astfel de orgasm daca simte cu adevarat cat de profund poate fi, nu atat orgasmul cat putinta de a te cunoaste pe tine insuti…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s