DEBUTUL SEXUAL AL UNUI BARBAT IN SECOLUL XIX

Ceai cu aroma de menta este bautura pe care o prefera toata vara, Seniorul, la cafenea. Citeste din presa literara si soarbe licoarea fara rost, savurand-o totusi.

Uneori se asaza la masa lui si Ela, asa, de parca acela ar fi fost unicul lor loc de intalnire.

Privirii mirate a Seniorului ea ii raspunde cu explicatia ca ii da un fior de teama ideea ca s-ar simti singur.

Ea nu bea ceai. Rar i se face pofta de inghetata. Si il starneste sa-i tina cu vocea joasa adevarate excursuri, pornind de la cate o propozitie incitatoare din reviste.

O priveste in ochi grav si ii adreseaza fraze precum: „Unul dintre canoanele frumusetii in secolul XIX era, dupa Larousse, pielea sub care se pare ca se vede viata cum circula!”

Venus-detail

Apoi raspunde cu o subliniere la mirarea ei mimata: „Da, pielea sub care se zaresc liniile albastrui ale vaselor de sange, intr-un palpit fie si cat mai discret, dar evident”.

Soarbe din ceai, o lasa sa lipaie putina inghetata si apoi ii da un exemplu, ca pe un argument istoric: „Prima nuditate feminina pe care a avut posibilitatea Gustave Flaubert sa o admire a fost a unei Marie, care si-a alaptat sub ochii lui pruncul, leganat pe genunchi, in timp ce murmura o arie italiana cunoscuta. I-a vazut doar sanul, carne ardenta, acoperita cu piele bruna sub care se zareau vase de sange subtiri, azurii, pe care daca l-ar fi putut atinge cu gura l-ar fi muscat, infigandu-si in el dintii, salbatic. Inima i s-a topit atunci in deliciile gandului despre voluptatea pe care i-ar fi oferit-o un asemenea sarut. Multa vreme a pastrat in amintire sanul acela palpitant, gatul ei prelung si gratios si capul aplecat acoperit cu par negru, unduitor. Marie era o libertina moderna. De pilda, fuma. Uneori doar un rest de prostie feminina (dupa cum isi spunea el in gand) o impiedica sa accepte tigara, desi era evident ca adora mirosul si gustul tutunului.

Avem date precise, declaratii clare ale lui Flaubert personal, despre momentele de debut ale activitatii lui erotice: „Ideile voluptatii amoroase care m-au asaltat la 15 ani, m-au regasit la 18.” La varsta la care copilul abia trecea spre adolescenta, pe cand avea deja romantice ganduri sumbre, dispretuia lumea, devenea visator mai ales cand putea sa admire o dansatoare sau o actrita, dorea lucruri exotice, era fascinat de moarte, halucina, era iritat de neputinta de a se exprima literar, fusese in vacanta de Pasti, invitat de o familie de pensionari, la tara, unde a curtat-o pe Caroline, mai mare cu doi-trei ani ca el. Ea i-a raspuns facandu-i avansuri, dar el, inca destul de copil nu pe de-a-ntregul adolescent asadar, avea 14-15 ani, nu a stiut sa profite. Ea se intinsese pe o canapea, intr-o pozitie „foarte echivoca”.

peinture-anglaise-xixeme-siecle-musee-dorsay--L-tRxyzd

Nu multa dupa aceea a facut o excursie in Corsica, a revenit ramanand pentru un popas in hotelul „Richelieu” din Marsilia, unde hoteliera pe nume Eululalie l-a ademenit in camera ei si el a petrecut cu ea o noapte de neuitat. Intr-una din scrisorile numeroase pe care si le-au trimis ulterior, ea a scris sintagma: „inainte de a te fi posedat”…

Capture-d-ecran-2014-03-28-a-08.22.59

Asadar, ea pe el!

Reclame

2 gânduri despre &8222;DEBUTUL SEXUAL AL UNUI BARBAT IN SECOLUL XIX&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s